De SMILE-studie

SMILE staat voor S erious M ental I llness L ifestyle E valuation. De studie onderzoekt een leefstijlinterventie op maat die zich richt op gezonde voeding en lichaamsbeweging bij volwassenen met een ernstig psychische aandoening.

De studie wordt uitgevoerd binnen verschillende FACT-teams in Nederland in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling Psychiatrie van het VUmc en Hogeschool Inholland.

Update April 2018

De afgelopen maanden is er heel veel werk verzet door de teams, waarvoor heel veel dank!

In totaal doen 20 FACT teams verspreid over heel Nederland mee. Acht teams zijn begonnen met de metingen en daarnaast zijn de interventieteams begonnen met de groepssessies. Vanaf mei vinden ook de 3 maanden metingen alweer plaats. Op 1 april waren er in totaal 93 cliënten die deelnemen aan de SMILE studie, GEWELDIG! Bij één team is de werving nog bezig, dus mogelijk stijgt het aantal deelnemers nog. Bij Voortgang inclusie is te vinden hoeveel deelnemers er zijn per team.

De overige 12 teams zullen starten in september 2018. Dan zullen de trainingsdagen plaatsvinden en zal er begonnen worden met de inclusie en de startmetingen. De komende tijd zullen deze teams verder geïnformeerd worden.