Frequently Asked Questions (FAQ)

Hieronder vindt u de meestgestelde vragen met betrekking tot de studie.
Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op (gegevens bij Contact ) .

Frequently Asked Questions (FAQ)

  1. Wat houdt de SMILE interventie in?
    Zie Algemene informatie


  2. Hoeveel cliënten mogen meedoen per team?
    Per team kunnen maximaal 15 personen meedoen.


  3. Hoelang duurt de studie?
    De studie duurt een jaar vanaf de eerste meting/groepssessie. De eerste groep teams is gestart in februari of maart 2018 met de metingen en groepssessies, zij zijn klaar in februari of maart 2019. De tweede groep is gestart in november 2018, januari of februari 2019, zij zijn klaar begin 2020.

  4. Wanneer kunnen we resultaten verwachten?
    Eind 2020 weten we of de het SMILE programma effectief is.


Algemene vragen over deelname

  1. Mijn FACT-team heeft interesse, wat moet ik doen?
    Bij interesse kunt u contact opnemen met het onderzoeksteam. Op de pagina Contact kunt u de contactgegevens vinden. Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor het onderzoek.

  2. Hoeveel tijd ben je als FACT-team kwijt aan de studie?
    Dit is afhankelijk van of in u een controle- of interventieteam bent ingedeeld. Bij interesse kunt contact opnemen met het onderzoeksteam en kunt u hier meer informatie over krijgen.

  3. Ik wil met mijn team wel meedoen aan de studie, maar alleen als we in de interventiegroep komen. Kan dat?
    Nee, omdat het een experimentele studie is, kan dit niet. Er wordt geloot of uw team in de controle- danwel de interventiegroep terecht komt. Wanneer uw organisatie met verschillende teams deelneemt aan de studie, dan wordt ervoor gezorgd dat in ieder geval 1 team in de interventiegroep en 1 team in de controlegroep zit.

  4. Als mijn team de in de controlegroep komt (standaardzorg), kunnen wij dan op een later moment alsnog de groepsessies geven?
    Als de interventie effectief blijkt te zijn na de interventie- en studieperiode, krijgen de controleteams ook de interventie aangeboden.

  5. Als mijn FACT-team al aandacht besteedt aan leefstijl, is dat een probleem voor de studie?
    Nee, dit is geen probleem voor de studie. Het is wel belangrijk dat de gebruikelijke zorg, zoals aangegeven aan het begin van de studie, niet verandert. Het is niet de bedoeling dat er gestart wordt met een leefstijlprogramma in de controleteams of met een extra programma in de interventieteams.