De SMILE-studie

SMILE staat voor S erious M ental I llness L ifestyle E valuation. De studie onderzoekt een leefstijlinterventie op maat die zich richt op gezonde voeding en lichaamsbeweging bij volwassenen met een ernstig psychische aandoening.

De studie wordt uitgevoerd binnen verschillende FACT-teams in Nederland in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling Psychiatrie van het VUmc en Hogeschool Inholland.

Update Juni 2018

Weer een korte update over de stand van zaken bij het SMILE onderzoek!

De meeste interventieteams van de eerste batch zijn al over de helft met de groepssessies. In mei hebben we al deze teams bezocht om een groepssessie bij te wonen. We vonden het erg leuk om een keer mee te kijken en om te horen wat zowel de deelnemers als de aandachtsfunctionarissen vinden van de interventie. Naast de groepssessies zijn de teams van Batch 1 ook gestart met de 3-maandenmeting.

In het najaar starten 12 teams uit de 2de batch met de studie, waarvan de helft de interventie zal gaan geven. De meeste teams weten al in welke groep zij zitten Als dit nog niet het geval is, dan horen jullie dat zo snel mogelijk of neem gerust contact op. Verder zijn we nu druk bezig met het inplannen van afspraken om de aandachtsfunctionarissen en assessoren (die de metingen verrichten) verder te informeren over de werving en de metingen.

Per 1 juni heeft Iris een andere baan gevonden en is daarom gestopt bij het SMILE-onderzoek. Bedankt voor je inspanningen van het afgelopen half jaar en de vele werkbezoeken die je hebt afgelegd! Veel succes met je nieuwe baan!

Wij zijn nog opzoek naar 2 teams die willen meedoen met de SMILE-studie, heb je interesse of weet je een team die wellicht interesse heeft? Neem dan contact met ons op via: smile.studie.beta@vu.nl of 06-11435831.