De SMILE-studie

SMILE staat voor S erious M ental I llness L ifestyle E valuation. De studie onderzoekt een leefstijlinterventie op maat die zich richt op gezonde voeding en lichaamsbeweging bij volwassenen met een ernstig psychische aandoening.

De studie wordt uitgevoerd binnen verschillende FACT-teams in Nederland in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling Psychiatrie van het VUmc en Hogeschool Inholland.

Update oktober 2018

De SMILE-studie is nog steeds in volle gang! De hoogste tijd voor weer een update :).

De interventieteams die begin dit jaar zijn gestart met het geven van de groepssessies, zijn alweer halverwege. Dit betekent dat de wekelijkse sessies erop zitten en de maandelijkse sessies zijn begonnen. Ook hebben de meeste 6-maandenmetingen plaatsgevonden bij de controle- en interventieteams.

In ons vorige bericht lieten we weten dat we nog op zoek waren naar twee teams. We hebben inmiddels één nieuw team bij SMILE kunnen betrekken. Hier zijn we heel erg blij mee!

De interventieteams die deze en aankomende maand gaan starten, hebben de training erop zitten. Het waren intensieve, maar hele leuke, leerzame en inspirerende dagen. Sonja van Hamersveld van Charly Green gaf de training en Meijke van Herwijnen gaf een gastcollege. In zowel de controle- als de interventieteams is de werving naar nieuwe deelnemers gestart, de eerste aanmeldingen en metingen hebben al plaatsgevonden.